restaurantÉtlap Itallap

Séfekről séfeknek!

2018.04.19. 13:44
Alexovics Róbert, aki a Famulus Business Hotel csapatának oszlopos tagja, Pódium Éttermünk konyhafőnöke is helyet kapott a ma megjelenő „Mise en place” /Főzésre kész/ című portrékönyvben. A könyv megjelenése kapcsán beszélgettünk Konyhafőnökünkkel szakmai pályafutásáról.

Honnan indult a főzés szeretete? Gyermekkorom óta végigkísér a főzés iránti szeretet és lelkesedés. Egyértelmű volt, hogy ezt a pályát választom. Több mint 30 éve dolgozom szakácsként és 10 éve vagyok konyhafőnök a Pódium Étteremben.

Hol tanultad az alapokat, illetve ki inspirált munkád során? Az igazi alma máter számomra a Zöldfa étterem volt, ott tanultam meg az alapokat, ott végeztem gyakorlatomat. Pályám elején a győri Kishalász étteremben, Pőcze Imre mesterszakács kezei alatt dolgoztam. Ő tanította meg nekem, hogy van élet a rántott húson túl is. Suga Pétertől pedig a gourmet konyha alapjait sajátítottam el. Sokat köszönhetek nekik.

Mi a véleményed a hazai gasztronómiáról? A magyar gasztronómia virágzik. Egyre több a megmérettetés, a kihívás, valamint a szakmában dolgozók számára a feljebbjutási lehetőség.

Mit jelent számodra a Famulus? A szálloda nyitása (2007 augusztusa) óta itt dolgozom, lassan 11 éve. Mondhatni ez a második otthonom. Szinte a saját gyermekemként tekintek rá.

Mi a filozófiád a konyhában? Emberiség, alázat és a vidámság.

Mi a legnagyobb elismerés számodra? A vendégek pozitív visszajelzése.

Mit szeretsz a legjobban főzni? Mindig az aktuális újdonságot, ez jelenti számomra a kihívást.

Nyitvatartás

Hívjon minket az asztalfoglaláshoz
Hétfő - Szombat
11.00 - 22.00
Vasárnap
11.00 - 15.00
telefonszámunk

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérése vagy kérdése lenne? Asztalt foglalna vagy esküvőt szervezne? Hagyjon üzenetet nekünk az itt látható üzenetküldő segítségével és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül válaszolnak!
Név
Email
Kérdés (Mennyi 10 és 9 összege?)
Üzenet

Bowling

Szeretettel várjuk kétsávos bowlingpályánkon a szórakozni és sportolni vágyó Kedves Vendégeinket!

Bővebb információ és foglalás:
Telefon: +36-96/547-775,E-mail: famulusbowling@gmail.com

Ajánlatunk

Tekintse meg étlap és itallap ajánlatunkat.
restaurantÉtlap Itallap

Asztalfoglalás

Foglaljon asztalt családi összejövetelre, céges rendezvényre.
Foglalás
TISZTELT VENDÉGEINK!

A Szálloda parkolója magánterület, melyet kizárólag az alábbi vendégek vehetnek igénybe díjtalanul:

• A szálloda és kollégium vendégei,
• Az étterem vendégei,
• Az épületben megrendezésre kerülő rendezvények vendégei,
• Bowling és Squash pálya vendégei

A felsorolt vendégek közé nem tartozó autótulajdonosok számára a parkolás díja 2000 FT / nap, amelyet a hotel recepción tud befizetni.

A szálloda a fent leírtak alapján jogosult az illetéktelenül a területen tartózkodó, illetve a díjbefizetést elmulasztó autókat kerékbilinccsel ellátni és elszállíttatni.

Megértésüket köszönjük!